Руските наборници ще получават военните си повиквателни по дигитален път от

...
Руските наборници ще получават военните си повиквателни по дигитален път от
Коментари Харесай

Модернизация в Русия: Онлайн повиквателни за по-бързо и лесно изпращане на фронта

Руските наборници ще получават военните си повиквателни по цифров път от есента следващата година, излиза наяве от документ, оповестен на уеб страницата на Кремъл, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция и Дарик.

На наборниците вече няма да им се постанова да се явяват персонално в локалните си наборни комисии, както планува сегашното законодателство.

Освен това в министерството на защитата ще бъде основан нов пост на равнище заместник-министър, който ще дава отговор за цифровизацията.

През април президентът Владимир Путин подписа нов закон, който позволява мъжете по-лесно да бъдат призовавани на военна работа. 

Той планува повиквателните към този момент да не се връчват персонално и записаните онлайн наборници да нямат право да напущат Русия преди да се явят за работа. Ще бъде основан и цифров указател на наборниците.

Според известия в медиите обаче има проблеми с осъществяването, отбелязва ДПА. Новият закон провокира и опасения, че е допустима нова вълна на мобилизации, с цел да бъде посрещната потребността от бойци за бойните полета в Украйна.

По време на маратонска сесия с въпроси и отговори преди седмица Путин съобщи, че няма нужда от нова готовност и че тристата хиляди военни, призовани на работа предходната есен, се " борят чудесно ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР